Covid-19 cijfers in perspectief

Waarde patiƫnten,

Wij willen u graag wijzen op een aantal opmerkelijke zaken rondom het aantal Covid-19 slachtoffers en het aantal besmettingen waar wij als samenleving mee geconfronteerd worden.

De covid-19 slachtoffers in Nederland in perspectief: https://www.youtube.com/watch?v=UrB9XE8zIyw

We krijgen vaak te horen dat het in de Verenigde Staten flink mis is. Het dodental is daar, naar verluid, enorm als gevolg van sars-cov-2. Een aanvulling van het Amerikaanse RIVM (CDC) op de covid-19 slachtoffers: https://uncoverdc.com/2020/08/31/cdc-releases-new-data-6-of-total-deaths-are-from-coronavirus-only

In Nederland lijkt het aantal besmettingen stabiel te zijn, maar het neemt niet af als we sommige nieuwsberichten moeten geloven. Maurice de Hond heeft daar een duidelijk ander verhaal over:

Verloop van het aantal positief getesten

  • In het rapport van week 33 stond dat er 103.000 testen waren uitgevoerd: 3678 waren positief getest, dus 3,5% positief.
  • In het rapport van week 34 stond dat er 138.000 testen werden uitgevoerd en 3422 positief dus 2,5% positief.
  • In het rapport van week 35 staat dat er 162.000 testen zijn uitgevoerd: 3492 positief getest, dus 2,2% positief.

Het daggemiddelde schommelt met deze cijfers rond de 500 besmettingen, maar als je het aantal afgenomen test meeweegt zie je een duidelijke daling.

Ten slotte is er op de test zelf nog het nodige op- en aan te merken: https://www.maurice.nl/2020/09/01/de-forse-overschatting-van-het-aantal-besmettelijken/

Kijk en luister kritisch naar wat u ter oren komt m.b.t. deze pandemie. Pas als we de echte dreiging goed kennen en onderkennen kunnen we passende maatregelen nemen. Wij lopen als samenleving anders een groot gevaar dat het middel meer problematiek teweeg kan brengen dan de kwaal.

Met vertrouwen wensen wij u veel gezondheid toe.

Comments are closed.